luni

„Cine este credincios în cele mai mici lucruri...”



   Ce înseamnă aceste cuvinte?
   Care sunt lucrurile mici?
   Doi băieţi se jucau în camera lor. Aproape de timpul cinei, tatăl celor doi băieţi veni la ei şi îi încredinţă celui mai mare dintre ei o activitate însemnată, care trebuia îndeplinită chiar în acea oră. Băiatul ascultă şi porni imediat la drum.
   Şi băiatul mai mic?
   Şi el sărise în întâmpinarea tatălui şi a dorit să meargă în oraş. Dar tatăl i-a poruncit, ca, în timpul absenţei fratelui, să facă ordine în camera unde se jucau şi apoi să vină la masă. Peste tot erau împrăştiate cuburi de lemn, cărţi cu poze şi piese de Lego. Uşile dulapului erau larg deschise, iar pe masă băieţii şi-au întins lucrurile de pictat.
   „Oh, tată, doresc aşa de mult să merg şi eu în oraş. Nu este mai bine, dacă merg şi eu?”
   Dar tatăl i-a spus încă o dată cu fermitate să rămână acasă şi să facă ordine în cameră. Murmurând şi foarte încet, micuţul se puse pe treabă. De ce nu avea voie el să meargă în oraş? Cu siguranţă, el ar fi rezolvat activitatea grea tot aşa de conştiincios şi de punctual ca şi fratele lui mai mare. Dar trebuia să facă ordine, doar să facă ordine!

   Dragul meu prieten, nu ai trecut şi tu prin situaţii asemănătoare? Nu ai primit şi tu câte o activitate mică şi neînsemnată în ochii tăi, în timp ce alţii au fost chemaţi să facă activităţi mari? Dar gândeşte-te că în ochii Domnului Isus nu are deloc importanţă, dacă activitatea este mare şi importantă sau dacă este mică şi neînsemnată. Important în ochii Domnului Isus este ca tu să realizezi activitatea, activităţile, care ţi se dau, cu bunăvoinţă, cu conştiinciozitate şi cu credincioşie. Cum vrei să poţi face lucruri „mari”, dacă n-ai exersat înainte „lucrurile mici”, nu ai fost găsit credincios în cele mici?
   Exersează să fii credincios în lucrurile mici – chiar şi în privinţa inimii tale! Menţine-ţi o conştiinţă curată! Veghează asupra gândurilor tale! Cu câtă plăcere facem noi, oamenii, deosebiri între aşa-numitele greşeli „mari” şi „mici” şi nu ne gândim că Dumnezeu nu face această deosebire.
   Fii credincios în cele mai mici lucruri!
   Ce atenţionare serioasă este pentru noi toţi comportarea lui Iuda Iscarioteanul! El avea casieria, „doar” o mică activitate, de a administra puţinii bani care se adunau. Şi ce sfârşit a avut el!
   Dacă avem dorinţa să fim credincioşi şi ascultători în toate lucrurile, atunci Domnul Isus ne dăruieşte şi puterea necesară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu