luni

Tocitul și rugăciunea



   Este luni dimineața. Marius trebuie să meargă la școală. El este în clasa a șasea. Tocmai astăzi are lucrare la matematică. Și matematica nu este deloc materia lui preferată. Marius a exersat mult. Totuși îi este teamă.
   Când ajunge la școală, Marius se uită încă o dată peste bilețelul cu lucrurile învățate. Marius începe să transpire, căci mai are timp doar câteva minute.
   Deodată își amintește că de curând l-a vizitat pe prietenul său, Eugen. Acolo, ei s-au rugat înainte de a servi masa. Părinții lui Eugen i-au explicat, că lui Dumnezeu poți să-i spui totul. Poți să-i mulțumești pentru mâncare sau pentru sănătate. Și de asemenea poți să-L rogi să te ajute în greutăți.
   Marius se află acum în fața lucrării la matematică. El se gândește: „De ce să nu-L rog pe Dumnezeu să mă ajute?“ El se roagă în liniște lui Dumnezeu. O rugăciune foarte scurtă! Marius devine mai liniștit. La început rezolvă exercițiile mai ușoare. Apoi ajunge la cele mai grele. Și înaintează surprinzător de bine.
   Cu siguranță, cunoști și tu astfel de situații, când ți-e teamă. Dar poți să te rogi în orice situație lui Dumnezeu. El are întotdeauna timp pentru tine și te ascultă. Dumnezeu Se  bucură, dacă te rogi Lui.
   Dar nu-L trata pe Dumnezeu ca pe un serviciu în caz de incendiu. Nu-L chema doar în situații de necaz! După aceea Dumnezeu să binevoiască să plece și tu să faci ce îți place ție? Nu, Dumnezeu dorește să rămână la tine și să-ți hotărască viața. Roagă-te Lui în fiecare zi! Tot mereu! Întreabă care este voia Lui! Și nu uita să-i mulțumești lui Dumnezeu când El te-a ajutat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu